30 Ocak 2015 Cuma

Yıpranmış Saçlar İçin Ev Yapımı Maskeler


Saçlarımız söz konusu ise, cılız, kurumuş ve yıpranmış saçlardan daha sinir bozucu ne olabilir ki ? Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz, tamamen doğal saç maskeleriyle yıpranmış saçlarınızdan kurtulabilir ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.


1. Avocado ve Muz Maskesi : Çoğumuz olgunlaşmış muzları yemeği tercih etmez, atarız. Bu sefer atmak yerine saçlarınızda kullanmaya ne dersiniz? 1 adet avokadoyu,1 yemek kaşığı zeytinyağı ve ezdiğiniz 1 muzla karıştırın. Saçlarınıza uygulayın ve 20 dakika  kadar bekletin. Yıkayıp temizleyin. Saçlarınızın parlaklığına inanamayacaksınız.

2. Muz, Avokado ve Yoğurt Maskesi: 1 yemek kaşığı yoğurt, yarım muz ve 1/4 oranında avokadoyu bir kapta karıştırın. Saçlarınıza uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Yıkayıp temizleyin.

3. Hindistan cevizi Maskesi : Yıpranmış saçlarınız için 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını alın ve bir kapta ısıtın.İçine 1 yumurta atın ve iyice karıştırın. Çok sıcakken saçlarınıza uygulamayın. Biraz soğumasını bekleyin ve saç derinize öyle uygulayın. 30 dakika kadar bekletin. Sonrasında saçlarınızı yıkayıp temizleyin.

4.  Zeytinyağı, Salatalık ve Yumurta Maskesi : Eldeki malzemelerle salata elbette yapabiliriz ama söz konusu yıpranmış, kurumuş ve cılızlaşmış saçlarımız ise, malzemelerimizi maske yapımında kullanmak çok daha faydalı olacaktır. 1 yumurtayı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 rendelenmiş salatalık ile karıştırın. Karışımı, saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika kadar bekletin. Yıkayarak temizledikten sonra ipeksi görünüşüne inanamayacaksınız.    

Vitamin ve Besin Değerlerini Kaybetmeden Sebzeleri Pişirmek

Sebzelerin besin değerlerini korumak için sebze seçerken tazeliğine dikkat etmek ve satın aldıktan sonra pişeceği süreye kadar uygun koşullarda muhafaza etmek elbette ki önemlidir.Bir çoğumuz bu konuda oldukça hassas davranırız. Peki aynı hassasiyeti sebzeleri pişirirken de gösteriyor muyuz? Her sebzenin belirli pişirme süresi ve şekli vardır. Pişirme süresi uzadıkça sebzelerin, besin değerlerindeki kayıplar da artmaktadır. Sebzelerin doğru pişirme  süreleri nelerdir?


SEBZE                          HAŞLAMA               BUHARDA              MİKRODALGA

Pancar                             30-60 dak.                    40-60 dak.                    9-12 dak.

Karnabahar                      4-6 dak.                        3-5 dak.                       2-3 dak.

Lahana                             5-10 dak.                      5-8 dak.                       5-6 dak.

Havuç                              5-10 dak.                      4-5 dak.                        4-5 dak.

Taze Fasulye                   6-8 dak.                         5-8 dak.                       3-4 dak.

Ispanak                            2-5 dak.                         5-6 dak.                       1-2 dak.

Kabak                              3-5 dak.                         4-6 dak.                        2-3 dak.

Bezelye                           8-12 dak.                        4-5 dak.                       2-3 dak.

Patates (kesilmiş)            15-20 dak.                      10-12 dak.                   6-8 dak.

Patlıcan (dilimlenmiş)     Tavsiye edilmez            5-6 dak.                        2-4 dak.

Mantar                             Tavsiye edilmez            4-5 dak.                        2-3 dak.

                           
   
     


    Dilin Rengi Hastalıkların Habercisi

    Herhangi bir sağlık sorunundan ötürü doktora gittiğimizde, muayenenin bir parçası olarak dilimizin kontrol edildiğine hepimiz şahit olmuşuzdur. Peki dil ve renginin bir takım sağlık sorunlarının göstergesi olduğunu hiç düşündünüz mü?
    Dilin görünüşündeki ya da rengindeki herhangi bir değişiklik vitamin eksikliğinden, diş eti hastalıklarına bir çok şeyin habercisi olabilir.

    Siyah Renkli Dil : Dilin orta bölümünde yer alan siyahlık  bakteriyel bir durumla karşı karşıya olduğunuzun habercisi olabilir. Antibiyotik kullanımı, fazla sigara ve kahve tüketimi de dilin yüzeyinin siyah bir renk almasına neden olabilir.

    Sarı Renkli Dil : Koyu kahverengi dilde olduğu gibi, sarı renkli dil de bakteriyel bir duruma işaret eder. Kahverengi dil ile arasındaki fark, bakterinin türü ile alakalıdır. Etkili ve dikkatli diş temizliği problemin çözümünde etkin bir rol oynar.

    Beyaz Renkli Dil : Beyaz renkli dilin bir çok sebebi vardır. Vücudun susuz kalmasından kaynaklı olabileceği gibi, bir çeşit mantar ya da iltihaplı bir yaradan, sadece dilinizde olabileceği değil ağzınızın içerisinde de beyazlıklar oluşabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, özellikle  küçük çocuklarda ve yaşlılarda sık rastlanan bir durumdur.

    Kırmızı- Çilek Dil : Özellikle B12 ve folik asit eksikliği dilin renginin değişmesine neden olur. Streptokok enfeksiyon (kızıl hastalığı ) dile çilek rengini verir. Kawasaki hastalığında (akut sistematik bir hastalıktır. Damar duvarlarının iltihaplanmasına neden olabilir) da dil, parlak kırmızı bir renk alır.

    Kahverengi Dil : Melonomanın (cilt kanseri)  erken evresine işaret edebilir. Doktorunuza başvurunuz.

    Ben Çikolataya Çikolata Demem Bitter Olmadıkça !


    Siz de çikolata yerken suçluluk hissine kapılanlardan mısınız? O halde suçluluk hissini bir kenara bırakabilir ve gönül rahatlığı ile çikolata tüketebilirsiniz ama bir şartla! Tercihiniz en az %70 kakao içeren bitter çikolatadan yana olmalı!  Yapılan bir çok araştırmalar, bitter çikolatanın içindeki besinlerin sağlığı olumlu yönde etkilediğini gösteriyor. Bitter çikolatanın içerisinde sizi serbest radikallerin tahribatından koruyan antioksidan bulunmaktadır.

    Doğal Bir İlaç Olarak Bitter Çikolatanın Faydaları:

    1. Yapılan araştırmalarda bitter çikolata tüketiminin beyne ve kalbe kan akışını arttırdığını, böylelikle bilişsel fonksiyonları geliştirdiğini ortaya koymaktadır.

    2. Haftada 3 kere bitter çikolata yemek, kalbi güçlendiriyor.

    3. Bitter çikolata vitamin kaynağıdır.Potasyum, bakır, magnezyum ve demir yönünden oldukça güçlüdür. Bu vitamin ve mineraller yüksek tansiyondan, kansızlıktan, inmeden bizleri korur.

    4. Düzenli bitter çikolata tüketimi, kolestrolün düşmesine yardımcı olur. İçerdiği antioksidan LDL kolestrolün oksidasyonunu engelleyerek atardamarları korur.

    5. Çikolata, teobromin içerdiğinden öksürüğü yatıştırıcı etkisi vardır. Bir fincan badem sütünün içine katacağınız işlenmemiş kakao, öksürüğünüze iyi gelecektir.

    6. İçerdiği magnezyum yüzünden stresli hissettiğinizde yiyeceğiniz bitter çikolata, kendinizi daha iyi hisetmenizi sağlayacaktır.

    7. Bitter çikolata içinde bulunan flavonoid, cildinizi UV ışınlarının hasarından koruyacaktır.

    8. . Bitter çikolata yenildiğinde vücut endorfin hormonu salgılamaktadır.Bu da bitter çikolatayı doğal bir ağrı kesici yapmaktadır.
     

    "Eşyanın Tabiatı": Ev Yapımı Antibiyotik

    "Eşyanın Tabiatı": Ev Yapımı Antibiyotik: Tamamen Doğal Malzemelerle Hazırlanan Ev Yapımı Antibiyotik İle Kendinizi Hastalıklardan Koruyun! Güçlü bir karışım olan bu ev yapımı ila...

    Bademcik İltihabından ve Boğaz Ağrısından 4 saatte Kurtulmak

    Bademcikler; mikroplarla savaşmakta oldukça etkili olan, boğazın her iki tarafında yer alan, şekil olarak bademi andıran dokulardır. Bademcikler, bazen mikroplarla savaşmakta etkisiz kalıp iltihaplanırlar. Bademcik iltihabının, en belirgin semptomları arasında boğaz ağrısı, yutkunma zorluğu, ateş, boyunda şişme ve eklem ağrılarıdır. Bademcik iltihaplanmaları, virus kaynaklı ya da bakteri kaynaklı olabilir. Bakteri kaynaklı iltihaplanmalarda doktora başvurulmalı ve doktorun önerdiği antibiyotiklerle tedavisi sağlanmalıdır. Virus kaynaklı bademcik iltihaplanmalarda ise, aşağıda verilen reçete uygulanarak iltihaptan ve boğaz ağrısından kısa sürede kurtulmak mümkündür.

    200 ml suyu   80 gr öğütülmüş kimyon tohumunun üzerine dökün ve 15 dakika kadar kaynatın.

    15 dakika sonunda öğütülmüş kahveyi andıran bir yoğun bir karışım elde edeceksiniz.

    Bu karışıma 50 ml kadar su ilave edin ve kaynatın.

    Kaynamaya başlayınca ateşten alın ve içine 1 yemek kaşığı kadar konyak, viski ya da brandy ekleyin.

    Tedavi için karışım hazır.

     Her 30 dakikada bir 1 yemek kaşığı kadar için.

    2 saat sonunda daha kolay yutkunabilir bir duruma geleceğiniz gibi boğaz ağrınızda da bir azalma hissedeceksiniz.

    4 saat sonunda ise kendinizi daha rahatlamış hissedeceksiniz.