29 Ocak 2015 Perşembe

Siğillerden Elma Sirkesi İle Kurtulmak Mümkün


Çocukken elimde siğil çıktığında, anneannem incir ağacından bir yaprak koparır ve yapraktan çıkan beyaz sıvıyı (ki ben buna incir sütü derdim) siğilin üzerine sürerdi.Bir kaç gün uygulanan bu tedavi yönteminden sonra siğil mucizevi bir şekilde ortadan kaybolurdu. Bu doğal tedavi yönteminde önemli olan, dişi incir ağacı bulmak ( siğilin üzerine sürdüğünüz sütü ancak dişi incir ağacı yaprakları verir)  ve her gün taze bir yaprağı ve suyunu siğilin üzerine uygulamaktı. Artık şehirlerde yaşadığımızdan ve derdimize deva olmak üzere bizleri her köşe başında bir incir ağacı beklemediğinden başka bir yöntem bulmanın gerekli olduğunu düşündüm. Kolay, pratik, etkileyici aynı zamanda da doğal bir yöntemle siğillerin tedavisi mümkün mü?

Elma Sirkesi, siğillerden kurtulmamızda mucizevi bir etkiye sahip.
Bir parça pamuğu, elma sirkesine batırıp siğilin üzerine koyun. Her sabah ve akşam yatmadan önce uygulamayı tekrar edin. Kaymaması için bir yara bandı kullanabilirsiniz. İlk bir kaç gün, siğilde hiç bir iyileşme göremeyebilirsiniz. Sonrasında siğilin koyu bir renk almaya başladığını fark edeceksiniz. Bir hafta sonunda siğil, tamamen siyah bir renk alacak. En sonunda da deriden sıyrılıp ayrılacak. Siğilden kurtulduğunuz yerde küçük bir delik oluşacak fakat kısa bir sürede bundan da kurtulacağınıza emin olabilirsiniz.

Uygulama Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar : 

Elma sirkesine batırdığınız pamuğun siğilden daha büyük olmamasına dikkat edin.

Elma sirkesi uyguladığınız siğilin etrafı, elma sirkesinden ötürü kırmızı bir renk alabilir ve hassaslaşabilir.

Kendi kendine düşmesine daha zaman var iken kendiniz siğili yerinden çıkarmaya çalışmayın. Biraz sabredin ve düşmesine yakın bir zamanda gerekli görürseniz müdahalede bulunun.

Böbreklere Zarar Veren 11 Kötü Alışkanlık

Sahip olduğumuz alışkanlıklarımızın vücudumuza verdiği zararları hiç düşündünüz mü? Örneğin, karnın arka duvarında bel bölgesinin iki yanında bulunan, yumruk büyüklüğündeki iki böbreğimiz 10 cm boyunda ve 150 gram ağırlığında olup hayati organlarımızdan biridir. Kandaki asit- baz dengesini aynı tutmak, vücudun su ve elektrolit dengesini düzenlemek, vücuttaki zararları maddelerin idrar ile dışarı atılımını sağlamak böbreklerin belli başlı görevleri arasındadır.

Peki günlük yaşantımızda sürdürdüğümüz hangi alışkanlıklar böbreklerimizin hasar görmesine neden olur?


1.Fazla miktarda ağrı kesici kullanmak
2.Fazla miktarda protein tüketmek
3.Sigara kullanımı
4.Fazla miktarda sodyum tüketmek
5.Fazla miktarda alkol tüketimi
6.Fazla miktarda şeker tüketimi
7.Yeterince su tüketmemek
8.Fazla miktarda kafein alımı
9.Egzersizden uzak bir yaşam sürmek
10.Grip ve soğuk algınlığı tedavisini ciddiye almama
11.Uzun süre idrar tutmak

Ne kadar Çok Yersen O kadar Zayıflarsın!

Ne  Çok Yersen O Kadar Zayıflarsın!

"Yemek yemezsen zayıflarsın" diye başlayan cümleyi kim bilir kaç kez işitmişsinizdir. Bu bizlere söylenen kocaman bir yalandır oysa ki!



Hepimiz istediğimiz kadar yemek yemek, buna karşın kilo almak istemeyiz ama bunun pek de mümkün olmadığını çoğumuz deneyimlemişizdir. Peki bazı besinleri istediğimiz kadar yiyebileceğimizi ve kilo verebileceğimizi bize söyleyen birileri oldu mu hiç? Negatif Kalori besinleri dediğimiz, aslında düşük kalori içeren ve bunları tükettiğimizde, vücudumuzun bunları sindirmek için daha fazla kalori tükettiği besinler var. Sindirim sisteminde ilk basamağın ağzımızda başladığını düşünürsek, aldığımız negatif kalorili besinleri ne kadar uzun süre çiğnersek o kadar fazla enerji tüketeceğimiz kesindir. Ayrıca bu besinlerin büyük çoğunluğu meyve ve sebzelerden oluştuğu için lif oranı da oldukça yüksektir. Böylelikle, daha uzun süre tokluk hissi yaşayacak ve sindirim sistemi negatif kalorili besinleri öğütmek için daha fazla enerji harcayacaktır.1 hafta süreyle, negatif kalorili besin listesinin dışına çıkmadan aşağıda verilen besinleri tükettiğiniz taktirde 6.5 kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz?

İşte Negatif Kalori Besinler Listesi :
Kereviz
Portakal
Çilek
Mandalina
Greyfurt
Havuç
Kayısı
Marul
Domates
Salatalık
Elma
Karnabahar
Acı Biber
Kabak