9 Şubat 2015 Pazartesi

Sağlıklı Saçlar İçin Bira


Okuduğunuzda bir çoğunuza garip gelebilir ama eskiden  mahalle arasındaki kuaförlere girdiğinizde,sizi kesif bir bira kokusu karşılardı. O dönemlerde bira, bigudi ile  saç sarmada olmazsa olmaz bir güzellik malzemesiydi. Demek ki eskilerin bir bildikleri varmış!

Günümüzde  yapılan araştırmalar, biranın yüksek oranda mineral, vitamin ve aminoasit içerdiğini ortaya koymaktadır. Piyasada satılan saç bakım ürünlerinin içerisinde yer alan B vitamininin, maltozanın, sakarozanın ve proteinin birada da olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca bira, içerdiği magnezyum, fosfor ve potasyumdan ötürü de saç bakımında etkili bir madde.

Bira;

Yıpranmış saçların onarımını sağlayan proteine,
Uzamasını sağlayan B vitaminine,
Güçlenmesini sağlayan maltozaya,
Parlaklık kazanmasını sağlayan sakarozaya,
Saçların hacimli ve kalın telli görünmesini sağlayan darı ve buğday proteinine,
En önemlisi de saçların sağlıklı uzamasını sağlayan B7 ya da H vitamini olarak bilinen biotine sahip. (Biotin, kepeğe ve saç dökülmesine karşı etkili bir vitamindir. Güzellik vitamini olarak da bilinir.)

Hangi Tür Bira Kullanmak Gerekir? 
Kullanacağınız biranın markası ya da kalitesi elde edeceğiniz sonucu pek de etkilemeyecektir. Ama daha etkili bir sonuca ulaşmak istiyorsanız koyu renkte biraları tercih etmekte fayda var. Zira koyu renkli biralar daha fazla biotin içerirler.

Bir kaç püf noktası da verelim : Birayı saçınıza uygulamadan bir gece önce açıp, ağzını açıkta bırakmanız daha etkili sonuç almanıza yarayacaktır! Birayı saçınıza uygulamadan önce saçınızı şampuanla yıkamanız saç bakımının etkisini arttıracaktır! Boyalı saçlara sahip olanlar, bira ile saç bakımı yaparlarken daha dikkatli olmalılar. Zira çok sık yapılan bu uygulama, kuru saçlara sahip olmanıza neden olabilir!

Ev Yapımı Biralı Şampuan :
Evde bulacağınız bir şişenin içerisine yarı yarıya kimyasal içermeyen, doğal şampuanı ve  aynı ölçüde birayı koyun. Güzelce çalkalayın ve saçınıza masaj yaparak uygulayın. 2 dakika kadar ıslak halde bırakın. Ilık su ile saçınızı yıkayın ve karışımdan arındırın.

Ev Yapımı Biralı Saç Kremi :
1 fincan bira
1 çay kaşığı jojoba yağı

Birayı çok az ısıtın.Isındıktan sonra içine jojoba yağını katın. Karışımı saçınıza uygulayın. 15 dakika kadar bekletin. Sonrasında saçınızı durulayın. Saçınız eskisine göre daha hacimli ve parlak görünecektir.

Ev Yapımı Biralı Saç Maskesi : 
1 şişe bira
2 çay kaşığı bal
2-3 damla limon 

1 dakika kadar birayı ateşte ısıtın. Isınan biranın içerisine bal ve limonu katın. Macun kıvamındaki bu karışımı saçınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dakika kadar bekletip saçınızı durulayın.

Bugüne kadar saç bakımında bira aklınıza ilk gelen şey olmayabilir ama yukarıdaki reçeteleri denedikten sonra saçınızda göreceğiniz değişiklik fikrinizi değiştirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder