Sebzelerin besin değerlerini korumak için sebze seçerken tazeliğine dikkat etmek ve satın aldıktan sonra pişeceği süreye kadar uygun koşullarda muhafaza etmek elbette ki önemlidir.Bir çoğumuz bu konuda oldukça hassas davranırız. Peki aynı hassasiyeti
sebzeleri pişirirken de gösteriyor muyuz? Her sebzenin
belirli pişirme süresi ve
şekli vardır. Pişirme süresi uzadıkça sebzelerin,
besin değerlerindeki kayıplar da artmaktadır. Sebzelerin
doğru pişirme süreleri nelerdir?
SEBZE HAŞLAMA BUHARDA MİKRODALGA
Pancar 30-60 dak. 40-60 dak. 9-12 dak.
Karnabahar 4-6 dak. 3-5 dak. 2-3 dak.
Lahana 5-10 dak. 5-8 dak. 5-6 dak.
Havuç 5-10 dak. 4-5 dak. 4-5 dak.
Taze Fasulye 6-8 dak. 5-8 dak. 3-4 dak.
Ispanak 2-5 dak. 5-6 dak. 1-2 dak.
Kabak 3-5 dak. 4-6 dak. 2-3 dak.
Bezelye 8-12 dak. 4-5 dak. 2-3 dak.
Patates (kesilmiş) 15-20 dak. 10-12 dak. 6-8 dak.
Patlıcan (dilimlenmiş) Tavsiye edilmez 5-6 dak. 2-4 dak.
Mantar Tavsiye edilmez 4-5 dak. 2-3 dak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder