Sebzelerin besin değerlerini korumak için sebze seçerken tazeliğine dikkat etmek ve satın aldıktan sonra pişeceği süreye kadar uygun koşullarda muhafaza etmek elbette ki önemlidir.Bir çoğumuz bu konuda oldukça hassas davranırız. Peki aynı hassasiyeti 
sebzeleri pişirirken de gösteriyor muyuz? Her sebzenin 
belirli pişirme süresi ve 
şekli vardır. Pişirme süresi uzadıkça sebzelerin, 
besin değerlerindeki kayıplar da artmaktadır. Sebzelerin 
doğru pişirme  süreleri nelerdir?
SEBZE                          HAŞLAMA               BUHARDA              MİKRODALGA
Pancar                             30-60 dak.                    40-60 dak.                    9-12 dak.
Karnabahar                      4-6 dak.                        3-5 dak.                       2-3 dak.
Lahana                             5-10 dak.                      5-8 dak.                       5-6 dak.
Havuç                              5-10 dak.                      4-5 dak.                        4-5 dak. 
Taze Fasulye                   6-8 dak.                         5-8 dak.                       3-4 dak.
Ispanak                            2-5 dak.                         5-6 dak.                       1-2 dak.
Kabak                              3-5 dak.                         4-6 dak.                        2-3 dak.
Bezelye                           8-12 dak.                        4-5 dak.                       2-3 dak.
Patates (kesilmiş)            15-20 dak.                      10-12 dak.                   6-8 dak.
Patlıcan (dilimlenmiş)     Tavsiye edilmez            5-6 dak.                        2-4 dak.
Mantar                             Tavsiye edilmez            4-5 dak.                        2-3 dak.
                            
    
      
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder