30 Ocak 2015 Cuma

Yıpranmış Saçlar İçin Ev Yapımı Maskeler


Saçlarımız söz konusu ise, cılız, kurumuş ve yıpranmış saçlardan daha sinir bozucu ne olabilir ki ? Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz, tamamen doğal saç maskeleriyle yıpranmış saçlarınızdan kurtulabilir ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.


1. Avocado ve Muz Maskesi : Çoğumuz olgunlaşmış muzları yemeği tercih etmez, atarız. Bu sefer atmak yerine saçlarınızda kullanmaya ne dersiniz? 1 adet avokadoyu,1 yemek kaşığı zeytinyağı ve ezdiğiniz 1 muzla karıştırın. Saçlarınıza uygulayın ve 20 dakika  kadar bekletin. Yıkayıp temizleyin. Saçlarınızın parlaklığına inanamayacaksınız.

2. Muz, Avokado ve Yoğurt Maskesi: 1 yemek kaşığı yoğurt, yarım muz ve 1/4 oranında avokadoyu bir kapta karıştırın. Saçlarınıza uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Yıkayıp temizleyin.

3. Hindistan cevizi Maskesi : Yıpranmış saçlarınız için 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını alın ve bir kapta ısıtın.İçine 1 yumurta atın ve iyice karıştırın. Çok sıcakken saçlarınıza uygulamayın. Biraz soğumasını bekleyin ve saç derinize öyle uygulayın. 30 dakika kadar bekletin. Sonrasında saçlarınızı yıkayıp temizleyin.

4.  Zeytinyağı, Salatalık ve Yumurta Maskesi : Eldeki malzemelerle salata elbette yapabiliriz ama söz konusu yıpranmış, kurumuş ve cılızlaşmış saçlarımız ise, malzemelerimizi maske yapımında kullanmak çok daha faydalı olacaktır. 1 yumurtayı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 rendelenmiş salatalık ile karıştırın. Karışımı, saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika kadar bekletin. Yıkayarak temizledikten sonra ipeksi görünüşüne inanamayacaksınız.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder