3 Şubat 2015 Salı

Ev Yapımı Aloe Vera Yüz Losyonu

 Aloe Vera, içerdiği vitamin A, B1, B2, B 3, B6, B12, C , E ve folik asit, magnezyum, çinko,bakır,kalsiyum, potasyum ve demir  sayesinde, "şifalı bitkilerin kraliçesi" olarak adlandırılır. Aloe Vera, safra kesesi ve böbreklerin fonksiyonlarını iyileştirmede, şeker hastalığını kontrol altında tutmakta, kalp ve damar sağlığında, bağışıklık sisteminin güçlendirmekte, alerjik semptomları yatıştırmakta, eklem ağrılarını hafifletmekte, romatizmal hastalıklarla savaşmakta ve cilt ve cilt ile ilgili problemlerinin ortadan kaldırmakta etkili bir güce sahiptir.

Aloe vera kullanarak evinizde kolaylıkla hazırlayacağınız yüz losyonu sayesinde sağlıklı, pırıl pırıl bir cilde sahip olmanız artık çok kolay.

Malzemeler: 

50 ml gül suyu
50 ml gliserin
50 ml aleo vera suyu
1.2 yemek kaşığı limon suyu
 Hazırlanması ve Kullanımı:

Gül suyunu, gliserini, aloe vera suyunu ve limon suyunu cam bir şişenin içine alın ve iyice çalkalayın. Nemlendirilmiş olan cildinize nazikçe masaj uygulayarak losyonu yedirin. Sonrasında ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Hazırladığınız losyonun ömrü 3-5 gündür. Bu süre zarfında karışımı her gün uygulayarak tüketebilirsiniz.

Yüz losyonu haricinde hazırlamış olduğunuz karışımı, ilk yardım malzemesi olarak ciddi olmayan yaraların tedavisinde, böcek ve sinek ısırmalarında, yanıklarda, ciltteki döküntülerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Mucivezi Bitki: Maca ve Faydaları

Maca bitkisi (lepidium meyinii); bizlerin adını yeni yeni duyduğumuz  ancak Güney Amerika'nın en eski medeniyetlerinden olan İnkaların hastalıkların tedavisinde şifa niyetine kullandıkları, şekil itibarıyla kökü toprak altındaki turpa benzeyen köklü bir bitkidir. Bir tek dünyada Peru'nun And Dağları'nda yetişen bu mucizevi bitkiyi İnka savaşçılarının tükettiklerini ve kendilerine güç ve dayanıklılık verdiğini bilmekteyiz. Ayrıca Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfi sonrası hediye olarak Kraliyet ailesine maca bitkisini armağan olarak getirdiği de söylentiler arasındadır. Peki bu bitkiyi mucizevi kılan nedir?

Yapılan araştırmalara göre maca bitkisi, protein, magnezyum, selenyum ve demir açısından oldukça zengin bir besindir. Maca'nın 19 kadar aminoasit içerdiği saptanmıştır. "Peru'nun Ginsengi" olarak da adlandırılan maca bitkisi, yorgunluk ve halsizlik gibi durumları ortadan kaldırmakta aynı zaman da afrodizyak özelliğine sahip olduğundan ötürü cinsel gücü arttırmaktadır. Doğal hormon dengeleyici etkisi vardır. Özellikle kadınların menopoz dönemlerinde yaşadıkları sıkıntıları hafifletmektedir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bu mucizevi bitki, içerdiği antioksidan sayesinde, kanser karşıtı özelliklere de sahiptir.