30 Ocak 2015 Cuma

Ben Çikolataya Çikolata Demem Bitter Olmadıkça !


Siz de çikolata yerken suçluluk hissine kapılanlardan mısınız? O halde suçluluk hissini bir kenara bırakabilir ve gönül rahatlığı ile çikolata tüketebilirsiniz ama bir şartla! Tercihiniz en az %70 kakao içeren bitter çikolatadan yana olmalı!  Yapılan bir çok araştırmalar, bitter çikolatanın içindeki besinlerin sağlığı olumlu yönde etkilediğini gösteriyor. Bitter çikolatanın içerisinde sizi serbest radikallerin tahribatından koruyan antioksidan bulunmaktadır.

Doğal Bir İlaç Olarak Bitter Çikolatanın Faydaları:

1. Yapılan araştırmalarda bitter çikolata tüketiminin beyne ve kalbe kan akışını arttırdığını, böylelikle bilişsel fonksiyonları geliştirdiğini ortaya koymaktadır.

2. Haftada 3 kere bitter çikolata yemek, kalbi güçlendiriyor.

3. Bitter çikolata vitamin kaynağıdır.Potasyum, bakır, magnezyum ve demir yönünden oldukça güçlüdür. Bu vitamin ve mineraller yüksek tansiyondan, kansızlıktan, inmeden bizleri korur.

4. Düzenli bitter çikolata tüketimi, kolestrolün düşmesine yardımcı olur. İçerdiği antioksidan LDL kolestrolün oksidasyonunu engelleyerek atardamarları korur.

5. Çikolata, teobromin içerdiğinden öksürüğü yatıştırıcı etkisi vardır. Bir fincan badem sütünün içine katacağınız işlenmemiş kakao, öksürüğünüze iyi gelecektir.

6. İçerdiği magnezyum yüzünden stresli hissettiğinizde yiyeceğiniz bitter çikolata, kendinizi daha iyi hisetmenizi sağlayacaktır.

7. Bitter çikolata içinde bulunan flavonoid, cildinizi UV ışınlarının hasarından koruyacaktır.

8. . Bitter çikolata yenildiğinde vücut endorfin hormonu salgılamaktadır.Bu da bitter çikolatayı doğal bir ağrı kesici yapmaktadır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder