4 Şubat 2015 Çarşamba

Yüzdeki Sivilceler ve Bize Söyledikleri

Hepimiz pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteriz. Özellikle ergenlik döneminde en sık rastlanan problemlerin başında yüzde oluşan ve bir türlü geçmek bilmeyen sivilcelerdir. Bir cilt problemi olan sivilce, ciltte gözeneklerin üzerine yerleşen içi iltihaplı aknelerdir. Peki, yüzümüzün belirli bölgelerinde çıkan sivilcelerin bir anlamı var mı? Bize sağlığımızla ilgili neler söylüyorlar?

Alın Bölgesinde Çıkan Sivilceler : Alın bölgesindeki  sivilceler vücutta biriken toksinlerin dışa vurumudur.  Sindirim sisteminde yaşanılan problemlerden ya da az su tüketiminden kaynaklı durumlarda ortaya çıkarlar. Yenilen yiyeceklere dikkat etmek, günde 8 bardak su içmek, gazlı ve kafeinli içecekleri dikkatli tüketmek bu bölgedeki sivilcelerin oluşumunu önleyecektir.

Burun Bölgesindeki Sivilceler: Burnunuzda oluşan sivilcelerle, kalbiniz arasında yakın bir bağlantı vardır. Şişmiş bir burun, yüksek tansiyonun göstergesi olabilir. Az tuz tüketimi, meyve ve sebzeye ağırlık verme, alkol alımını azaltma ve egzersiz yapma yaşanılan sorunları hafifletecektir.

İki Kaşın Ortasında Oluşan Sivilceler: İki kaşın ortasında çıkan sivilcelerin sebebi karaciğeriniz olabilir. Dışarıda yemek yemeyi seven biriyseniz,sipariş verirken kremalı, yağlı yiyeceklerden uzak durun. Geç saatlerde yemek yemeyi bir kenara bırakın. Yapılan araştırmalar, metabolizmanın gece saatlerinde yavaşladığını ve dinlenmeye geçtiğini söylemektedir. Dolayısıyla gece geç saatlerde özellikle, yatmadan önce yenen yemeğin sindirimi çok zor olacağından, vücudun toksin üretmesine sebebiyet verecektir. Gereksiz ilaç tüketiminden ve fazla alkol alımından uzak durulmalı, Sağlıklı beslenmeye önem verilmelidir.

Yanaklarda Çıkan Sivilceler:Yanaklarda çıkan sivilceler solunum ve dolaşım sistemindeki problemlere işaret ederler. Bu bölgede görülen kabarcıklar ve tıkanıklıklar, yüksek yağ içeren besinlerle alakalıdır. İşlenmiş yiyecekler ve fazla şeker tüketimi yanaklardaki sivilcelerin oluşumuna sebebiyet verir. Soluk renk yanaklar, düşük demirin, alı al moru mor yanaklar da dolaşım sistemindeki ciddi problemlerin göstergesi olabilir.

Yanakların Altında Çıkan Sivilceler: Yanağın altında çıkan sivilceler, dişlerle ilgili sağlıksız hijyenin göstergesi olabilir. Ağız ya da diş eti enfeksiyonları, yanak altındaki sivilce oluşumuna neden olabilirler. Gazlı içeceklerden, şekerlemelerden uzak durulmalı ve yeterince kalsiyum alınmalıdır.

Ağız Çevresinde Oluşan Sivilceler: Ağız çevresinde oluşan sivilceler, sindirimle ilgili fonksiyonlarda bir problem olduğunun habercisi olabilir. Beyaz ve soluk renkteki dudaklar,demir eksikliğine işaret ederken, ağzın kenarlarındaki yaralar B vitamini ve demir eksikliğinin göstergesidir. Kırmızı ve kanayan diş etleri ise,  asit yüklü midenin belirtilerindendir.

Kulaklarda Ortaya Çıkan Sivilceler: Kulakta deri altında ortaya çıkan sivilcelerin ne kadar ağrılı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Böbreklerle, kulaklar arasında yakından bir iletişim vardır. Az su tüketimi, fazla kafein ve tuz  alımı bu bölgede oluşan sivilceleri açıklar. Kafeinsiz çay ve kahve tüketmek, yeterli su içmek ve tuzdan uzak durmak bu bölgede sivilce oluşumunu önleyecektir.

Çenenin İki Yanında Oluşan Sivilceler: Bu bölge hormonlarla alakalıdır. Ani hormonel değişikler, çenenin her iki tarafında sivilcelerin oluşumunun nedeni olabilir. Adet öncesi çıkan sivilceler,stres ve uykusuzluk da bu bölgedeki sivilcelerin kaynağıdır.

Çenede Oluşan Sivilceler: Çenede oluşan sivilcelerin ince bağırsakla yakın ilişkisi vardır.Sağlıksız beslenme ve  besin alerjileri kendini bu bölgede oluşan sivilceler ile gösterirler. Gün içerisinde tükettiğiniz besinlerin listesini yapmanız, herhangi bir besinden fazla tükettiğinizde sindirimle alakalı olarak ortaya çıkan semptomları ve sonrasında bu bölgede çıkan sivilceleri dikkatle gözlemleyiniz. Böylelikle hangi besinlere karşı alerjiniz olduğu da ortaya çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder