26 Ocak 2015 Pazartesi

Salatalık Suyunun Yararları

Salatalık Suyunun Yararları

Hatırlar mısınız bilmem ama eskiden el arabalarında salatalık satılırdı. Satıcı, salatalığı büyük bir dikkatle soyar, tuzlar ve size verirdi. Çocukken yediğim o salatalığın tadı hala damağımdadır. O zamanlarda, salatalığa sadece su ihtiva edilen bir sebze olarak bakıldığından, olmazsa olmaz sebzeler arasında pek de sayılmazdı. Oysa geçen zaman içerisinde salatalığın on parmağında on marifeti olduğu ortaya çıktı. İşte mucizevi salatalık suyunun yararları:

1. Su, vücut ısısının ayarlanması, toksinlerin atılması ve kardiovasküler sistemin çalışması için çok önemlidir. Yeteri kadar ve düzenli olarak su içtiğimizde organlarımız daha iyi çalışırlar ve bizler daha enerjik oluruz.Her gün içeceğimiz salatalık suyunun ise, vücudumuzun nemlenmesine katkısı büyüktür.

2. Su, vücut için çok gereklidir ancak tek başına bir vitamin kaynağı değildir. Suya ekleyeceğimiz salatalık ise bize ekstra vitamin ve mineral sağlayacaktır. Ayrıca hazırlayacağımız suyun içine sadece değil başka meyveler de katmak ekstra antioksidan ve A ve C vitaminleri de sağlayacaktır.

3. Tansiyonumuzun normal değerler içinde olması,bizi  kalp krizinden, felçten, görme kaybından ve böbreklerde meydana gelebilecek hastalıklardan korur. Salatalık suyu  içerdiği potasyum sayesinde  tansiyonumuzu dengede tutabiliriz.

4.  Zamansız acıktığımızda içeceğimiz bir bardak salatalık suyu, iştahımızı kesebilir ve yemek saatine kadar bizi idare edebilir. Açlık ve susuzluk aynı sinyali verdiğinden, içeceğimiz bir bardak salatalık suyu bizim gerçekten aç mı yoksa susuz mu olduğumuzu belirlemeye de yarayacaktır.

5. Salatalığın içerdiği silika sayesinde cildimizi sadece nemlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda esnekliğini de koruyabilmemiz mümkün.

  
6. Güçlü kaslara sahip olmamız yağ yakımını hızlandıracak ve daha çabuk kilo vermemizi sağlayacaktır. Salatalığın içinde silika sadece cildimize değil aynı zamanda kaslarımıza iyi gelecektir.

7. Salatalık,  doğal bir antioksidan kaynağıdır. Serbest radikallerle savaşmakta ve vücuttaki toksinlerin atımında antioksidana ihtiyacımız vardır. O yüzden düzenli olarak içececeğimiz  salatalık suyu toksinlerden kurtulmamızı sağlayacaktır.

Hazırlayacağımız salatalık suyunun içerisine katacağımız taze nane ve limon, kalsiyum, magnezyum ve C vitamini ihtiyacımızı da karşılayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder